Hellenism in Alexandria

Την Πέμπτη 2 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Bibliotheca Alexandrina, δόθηκε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία σχετικά με την πολιτιστική παρουσία του ελληνισμού στην Αλεξάνδρεια από την ίδρυση της πόλης μέχρι και τη σύγχρονη εποχή, σκοπεύοντας στην ανάδειξη και προβολή της διαχρονικής συμβολής των Ελλήνων στη διαμόρφωση του πολυπολιτισμικού και κοσμοπολίτικου άστεως της Αλεξάνδρειας.

Ομιλητής ο γνωστός αρχιτέκτονας Dr Awad. Η αγάπη του τελευταίου για την Ελλάδα είναι γνωστή, αφού συνδέεται με αυτήν και με «δεσμούς αίματος», αφού έχει καταγωγή από την Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο Dr Awad κατάφερε να μαγνητίσει το κοινό που είχε προσέλθει, παρουσιάζοντας μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό την πολιτιστική αλληλεπίδραση μεταξύ Ελλήνων και Αιγυπτίων, όπως αυτή εμφανίστηκε στην Αλεξάνδρεια, μία πόλη πολυπολιτισμική από την ίδρυση της.

Την ομιλία προλόγησε ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στην Αλεξάνδρεια κ. Καποδίστριας, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα σημείωσε την ιδιαίτερη σχέση που υπήρχε, υπάρχει αλλά και θα υπάρχει πάντα ανάμεσα στον Ελληνισμό και την Αλεξάνδρεια.

Την εκδήλωση με την παρουσία του τίμησε η Α.Θ.Μ. ο Πάπας & Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, ο Πρόξενος της Γαλλίας, αλλά και πλήθος κόσμου, Αιγύπτιοι και Έλληνες.