
Η συνάντηση δύο ανθρώπων του πολιτισμού στην ευρύτερη παροικία των Αιγυπτιωτών στη χώρα του Νείλου, έμελλε να είναι ιστορικής σημασίας, καθώς δημιούργησαν ένα συμφωνητικό ιδιαίτερης ωφέλειας για τους Αλεξανδρινούς και Καϊρινούς συμπαροίκους μας.
Η Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας, κα. Λιλίκα Θλιβίτου και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, κ. Αντώνης Καζαμίας υπέγραψαν ένα πρωτόκολλο συνεργασίας μέσα από το οποίο διασφαλίζονται και θεμελιώνονται προνόμια και παροχές με αμφίδρομη σχέση! Η αμοιβαιότητα αυτή προσδίδει αίγλη στα δύο σωματεία, ενώ επί του πρακτέου, τα μέλη του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας και τα μέλη του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου θα έχουν την προνομιακή έκπτωση 20% στις αντίστοιχες υπηρεσίες τους. Επιπροσθέτως, τα μέλη του ΕΝΟΑ, θα δικαιούνται την ίδια έκπτωση στο παράρτημα του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου στο Dahab, όσον αφορά στην εστίαση και τη διαμονή.

Έτσι λοιπόν μέσα από αυτή την πολιτική που επισφραγίστηκε με το πρωτόκολλο συνεργασίας των δύο Προέδρων και κατ’ επέκτασιν των σωματείων που εκπροσωπούν, οι Αιγυπτιώτες αποδεικνύουν ότι και στους πλέον χαλεπούς και δύσκολους καιρούς η αλληλεγγύη, η συνεργασία και η πολιτισμική ώσμωση, μόνο οφέλη μπορεί να φέρει για την ευρύτερη παροικία.
Γιατί οι σύλλογοι πολιτισμού δεν αρκεί μόνο να διαλαλούν την ιστορικότητά τους , αλλά συνάμα να αποδεικνύουν και την χρησιμότητά τους.
Συγχαρητήρια και στις δύο πλευρές!

