Αυτή είναι η πρώτη Ελληνίδα που τολμά ν’ ανέβει στο Έβερεστ

Μέχρι σήμερα, στο Έβερεστ έχουν ανέβει περίπου 400 γυναίκες, όμως καμία από αυτές δεν ήταν από την Ελλάδα.

Αυτό σύντομα πρόκειται να αλλάξει, καθώς τον ερχόμενο Μάιο θα προστεθεί και ένα ελληνικό γυναικείο όνομα στο πάνθεον των γενναίων ορειβατών που κατέκτησαν την παγκόσμια κορυφή.

Η Κική Τσακαλδήμη, είναι 37 ετών, εργάζεται στη βιβλιοθήκη της Αλεξανδρούπολης και είναι οργανώτρια και παρουσιάστρια του τοπικού TEDx.

Η Τσαλκαδήμη αυτές τις μέρες βρίσκεται στο Εκουαδόρ προκειμένου να ανέβει στο υψηλότερο βουνό της χώρας, με κορυφή στα 6.263 μέτρα. Τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2017, λίγο πριν ξεκινήσει το μεγάλο εγχείρημά της, θα βρεθεί στην Αργεντινή στο βουνό Ακονγκάουα.

Η ατρόμητη Κική αποφάσισε να ασχοληθεί με την ορειβασία μόλις πριν δύο χρόνια και, όπως λέει, είναι πρόθυμη να διακινδυνεύσει τα πάντα για ένα όνειρο: «Αν μπορώ εγώ να ανεβώ στο Εβερεστ, τότε ο καθένας μπορεί να πετύχει οτιδήποτε. Και εγώ θα ανεβώ στο Έβερεστ σίγουρα».

Mέντορας και οδηγός της ο Ινδός ορειβάτης, Σαταγιαμπράτα Νταμ, ο οποίος έχει ανέβει επτά φορές στο Εβερεστ.

Η ελληνική αποστολή Higher than Everest θα επιχειρήσει την ανάβαση στο Εβερεστ (8.848 µ.) τον Μάιο, όμως συνολικά η αποστολή θα διαρκέσει δύο µήνες, καθώς περιλαµβάνει προετοιµασία στο base camp από τον Απρίλιο.

(www.patrisnews.com)