Κέρινο ομοίωμα για τον Καβάφη

ΚαβάφηςΗ Ιθάκη της δημιουργίας του κέρινου ομοιώματος του μεγάλου Κωνσταντίνου Καβάφη έδωσε ένα ταξίδι μοναδικό στον Θεόδωρο Κοκκινίδη. Η μορφή του Κωνσταντίνου Καβάφη έρχεται να προστεθεί στις δημιουργίες του καλλιτέχνη και να κοσμήσει το Μουσείο Κέρινων Ομοιομάτων του στα Κηπιά Ελευθερούπολης, στην Καβάλα.

“Ένα ταξίδι που μεγάλος ήταν ο πλούτος που απεκόμισα καθώς οι δρόμοι του με περνούσαν μέσα από το κορυφαίο έργο του, μέσα από την ζωή και τον ψυχισμό του σπουδαίου οικουμενικού ποιητή.

Χρειάζεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό για την μεγαλύτερη δυνατή αποτύπωση ενός προσώπου στο κερί. Στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Καβάφη δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Λιγοστές είναι οι φωτογραφίες με την όψη του που υπάρχουν δημοσιευμένες.

Το γεγονός όμως ότι με ενέπνευσε το έργο και η προσωπικότητά του, η εικόνα του που είναι χαρακτηριστική, , αλλά και πως ο Κωνσταντίνος Καβάφης αποτελεί κομμάτι της υπερήφανης Ελλάδας που εγώ αγαπώ, συνετέλεσαν στο να γεννηθεί το έργο όπως ακριβώς ήθελα και είχα φανταστεί”, σημειώνει ο Θεόδωρος Κοκκινίδης.

(www.newsit.gr)