Ομιλία ιατρικού ενδιαφέροντος στο Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων

ΣΑΕΤην Δευτέρα 21 Νοεμβρίου τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων παρακολούθησαν εκδήλωση με θέμα την Οστεοπόρωση που είχε προγραμματιστεί σε συνεργασία με την ‘Ένωση Παλαιών Προσκόπων Περιφέρειας Καΐρου. Ομιλητής ο κ. Ι. Καραδήμας, Επίκουρος Καθηγητής Ορθοπεδικής Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Ο κ. Καραδήμας ενημέρωσε το κοινό ότι η οστεοπόρωση είναι μια συχνή και ύπουλη σκελετική διαταραχή, που μειώνει την οστική αντοχή και προδιαθέτει σε κατάγματα.  Τα τελευταία χρόνια λόγω κακής διατροφής και διαίτης για κομψότητα καθώς και ελάττωσης γυμναστικής, δραστηριοτήτων και κινητικότητας έχει γίνει πολύ συχνή και κυρίως στις γυναίκες. Αναφέρθηκε διεξοδικά στα μέτρα πρόληψης που πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας.

Στο τέλος της ομιλίας ο κ. Καραδήμας απάντησε στις πολλές ερωτήσεις του ακροατηρίου.  Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο κ. Μαναράκης Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος. Στο κλείσιμο της εκδήλωσης στον κ. Καραδήμα παρέδωσε η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Κ. Τρίμη «ευχαριστήριο δίπλωμα» και ο κ. Σ. Φωτεινός, Αρχηγός Ομάδας Συντονισμού της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Περιφέρειας Καΐρου ευχαριστήριο δίπλωμα και αναμνηστική πλακέτα.