Μ. Δουκάκης: Χρειάζεται αλλαγή της Ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης

Μήνυμα Δουκάκη για την έξοδο από την κρίση
September 8, 2016
Το Αρχείο Καβάφη στη Μόσχα
September 8, 2016
Εμφάνιση όλων

Μ. Δουκάκης: Χρειάζεται αλλαγή της Ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης

ΔουκάκηςΜε την παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της πολιτικής, της ακαδημαϊκής και της επιχειρηματικής κοινότητας πραγματοποιήθηκε η ομιλία του κ. Μάικλ Δουκάκη, πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης και υποψήφιου για τις αμερικανικές εκλογές το 1988, στην εκδήλωση την οποία διοργάνωσε σήμερα το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Μιλώντας για τις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές ο κ. Δουκάκης δήλωσε πως αν και έχουμε ακόμη 70 ημέρες πριν τις κάλπες είναι αισιόδοξος πως η Χίλαρυ Κλίντον θα κερδίσει.

Ο κ. Δουκάκης έκανε μια αναδρομή στη  πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ξεκινώντας από τις ημέρες της προεδρίας του Μπιλ Κλίντον, όταν «η ανεργία ήταν στο 4%, ο προϋπολογισμός ήταν πλεονασματικός και οι προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας ήταν ιδιαίτερα θετικές. Σήμερα, μετά την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα, παρά το γεγονός ότι η ανεργία είναι στο 5% και η ανάπτυξη στο 3%, το 65% των Αμερικανών ανησυχεί για το μέλλον. Και αυτό εξηγεί την υποστήριξη που λαμβάνει ο Ντόναλντ Τραμπ».

Απαντώντας σε ερωτήσεις του κοινού για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και τι μέτρα πρέπει να ληφθούν για να βγει η χώρα από την κρίση, ο κ. Δουκάκης απάντησε ότι η εμπειρία τους ως κυβερνήτης της Μασαχουσέτης έδειξε πως το πιο σημαντικό στοιχείο για να στηρίξει ο κόσμος τις μεταρρυθμίσεις είναι η ακεραιότητα του πολιτικού προσωπικού. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η σταθερή πολιτική λιτότητας των τελευταίων χρόνων δεν έχει αποδώσει και ότι η Ελλάδα χρειάζεται την εφαρμογή πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα, λέγοντας ότι «έκανε εξαιρετική δουλειά».

Ο κ. Δουκάκης θα συνεχίσει τον κύκλο των επαφών του με την πολιτική και την οικονομική ηγεσία της χώρας τις επόμενες ημέρες.

Το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών είναι αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία και διοργανώνει την ετήσια συνδιάσκεψη στους Δελφούς.  Μέλη και υποστηρικτές του Φόρουμ είναι εταιρείες, οργανισμοί και φορείς, που συμμερίζονται το όραμα για έναν ειλικρινή, αποδοτικό διάλογο, ο οποίος θα ενεργοποιήσει το διανοητικό κεφάλαιο εντός και εκτός της χώρας, θα μετατρέψει την γνώση σε καινοτόμες  και  εξωστρεφείς δραστηριότητες και θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση της θέση της χώρας στο παγκόσμιο πολιτικό γίγνεσθαι. Η δεύτερη ετήσια συνδιάσκεψη του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών  θα πραγματοποιηθεί 2-5 Μαρτίου 2017 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών, δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο Δελφών, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

(www.kathimerini.gr)