Ο Σ.Α.Ε. τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

ΣΑΕΌπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων, γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, τιμώντας μια προσωπικότητα του θεάτρου. Μιας θεατρίνας που τίμησε και εξακολουθεί να τιμά την Τέχνη της με τον καλύτερο τρόπο, με σεβασμό, με ήθος και με συνέπεια, την Κατερίνα Χέλμη.

Η κ. Χέλμη υπηρέτησε τόσο το ελληνικό, όσο και το ξένο και κλασσικό ρεπερτόριο. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και με το ελεύθερο θέατρο, με σπουδαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Επί πολλά χρόνια υπήρξε δασκάλα δραματικής τέχνης και έδωσε τα φώτα της σε πολλά νέα παιδιά.
Η Κατερίνα Χέλμη ευτύχησε να ζήσει την άνθιση του ελληνικού κινηματογράφου, παίρνοντας μέρος σε περίπου 30 ταινίες. Η ταινία που την καθιέρωσε  ήταν «Τα κόκκινα φανάρια», ταινία σταθμός για τον ελληνικό κινηματογράφο, αλλά και για την ίδια.
Είναι παντρεμένη εδώ και πολλά χρόνια με τον παιδικό της έρωτα, τον καθηγητή και Ακαδημαϊκό, Κωνσταντίνο Σβολόπουλο.

Την βραδιά επιμελήθηκε και παρουσίασε ο  ηθοποιός – σκηνοθέτης κ. Πάνος Κατέρης.  Για την προσφορά της στην τέχνη, την προσωπικότητα της αλλά και τις εξαιρετικές ερμηνευτικές ικανότητες της μίλησαν, η κ. Αναστασία-Βαλεντίνη Ρήγα, καθηγήτρια Κοινωνικής-Κλινικής Ψυχολογίας, ο σκηνοθέτης-συγγραφέας κ. Τηλέμαχος Μουδατσάκης, ο καθηγητής-συγγραφέας κ. Βάλτερ Πούχνερ και ο Ακαδημαϊκός καθηγητής της Νεότερης Ιστορίας της Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Σβολόπουλος. Προβλήθηκαν αποσπάσματα από τις ταινίες και θεατρικές παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε αλλά και σκέψεις της. Το κατάμεστο ακροατήριο του εντευκτηρίου με το θερμό του χειροκρότημα δήλωσε την ικανοποίηση του και τις ευχαριστίες του στην κ. Χέλμη και όλους τους συντελεστές της εξαιρετικής βραδιάς. 

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μιχαηλίδης τίμησε με πλακέτα την κ. Χέλμη για την πολλαπλή προσφορά της στο θέατρο και τον κινηματογράφο.