Ο ΓΓΕΕ κ. Ελευθέριος Κρέτσος επισκέφτηκε την Ε.Κ.Α.

Ε.Κ.Α.Με αφορμή την πολύ σημαντική εκδήλωση-αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια για τα 150 χρόνια του Αιγυπτιώτικου Τύπου, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Ελευθέριος Κρέτσος επισκέφτηκε την Κυριακή 29 Νοεμβρίου την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας και είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους του ιστορικού Ελληνικού Τετραγώνου.

Ε.Κ.Α.Τον κ. Κρέτσο συνόδευαν ο Αλεξανδρινός Γιώργος Φλωρεντής, Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο κ. Κουτσούμης, Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο και ο κ. Βουλέλης, Διευθυντής της “Εφημερίδας των Συντακτών”.

Τον κ. Κρέτσο υποδέχτηκαν στους χώρους της Ε.Κ.Α. ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Ανδρέας Βαφειάδης, η Γενική Γραμματέας κα Άρτεμις Γεροντάκη, ο Έφορος Πολιτισμού κ. Νικόλαος Κατσιμπρής και ο Έφορος Τύπου κ. Δημήτριος Κάβουρας.

Ε.Κ.Α.Τα μέλη της Κοινοτικής Επιτροπής είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κ. Κρέτσο το μείζον ζήτημα της απόσπασης καθηγητών που βασανίζει τα σχολεία της Παροικίας, ζητώντας και από τον ίδιο να δει το θέμα όπως μπορεί. Επίσης συζήτησαν θέματα που αφορούν στην προβολή της Ομογένειας εν γένει, μέσα από την πληθώρα ομογενειακών μέσω ενημέρωσης που δραστηριοποιούντε και πρέπει πολύ σύντομα να οργανωθεί μία στοιχειώδης συνεργασία τόσο μεταξύ τους όσο και με τη Μητροπολιτική Ελλάδα. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Α. συνόδευσε τον κ. Κρέτσο στην αίθουσα συνεδριάσεων της Κοινότητας, όπου υπάρχουν τα πορτραίτα όλων των διετελεσάντων Πρόεδρων της Ε.Κ.Α., αλλά και των Μεγάλων Ευεργετών αυτής, όπου και προσέφερε στο Γενικό Γραμματέα, στον κ. Φλωρεντή και στον κ. Κουτσούμη αναμνηστικό της επισκέψεως τους, με το Γενικό Γραμματέα να ανταποδείδει.

Ε.Κ.Α.Ο κ. Κρέτσος περιηγήθηκε στο Ελληνικό Τετράγωνο, επισκεπτόμενος το ιστορικό Αβερώφειο Γυμνάσιο-Λύκειο, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για την πλούσια ιστορία του σχολείου όσο και για τη σύγχρονη πραγματικότητα. Ο κ. Κρέτσος θαύμασε τις κτηριακές εγκαταστάσεις και συνεχάρη την Κοινοτική Επιτροπή για την αρτιότητα των σχολικών εγκαταστάσεων, τονίζοντας ότι είναι πολύ σπουδαίο ένα σχολείο να διαθέτει από εργαστήριο πληροφορικής, μέχρι αίθουσα μουσικής, μουσείο φυσικής και εργασήριο χημείας.

Στη συνέχεια ο κ. Κρέστος είδε από κοντά το ανακατασκευασμένο Κοινοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου και το Γυμναστήριο και άκουσε τις προθέσεις της Ε.Κ.Α. για τη δημιουργία πολυχώρου αθλητικών δραστηριοτήτων.

Ε.Κ.Α.Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για τον Γενικό Γραμματέα υπήρξε η επίσκεψη στο πλήρως ανακαινισμένο Κοινοτικό Γηροκομείο “ΜΑΝΝΑ”, όπου έγινε δεκτός από την Έφορο Γηροκομείου και Γενική Γραμματέα της Ε.Κ.Α. κα Άρτεμις Γεροντάκη και τη Διευθύντρια κα Νιάρου. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κου Κρέτσου, πρόκειται για το πιο σύγχρονο, καλαίσθητο και λειτουργικό Γηροκομείο που έχει επισκεφτεί και συνεχάρη την Κοινοτική Επιτροπή της Ε.Κ.Α. για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός τόσο σπουδαίου έργου προσφοράς προς τους παροίκους της τρίτης ηλικίας. Συνάντησε και συνομίλησε με τους τροφίμους του Γηρομοκομείου, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί του τις πολύχρονες εμπειρίες και αναμνήσεις τους από την Ελληνική Αλεξάνδρεια του παρελθόντος.

Η ξενάγηση του Γενικού Γραμματέα στο Ελληνικό Τετράγωνο συνεχίστηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια, όπου έγινε θερμά δεκτός από το Γενικό Πρόξενο κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη και τους διπλωματικούς υπαλλήλους. Ο κ. Κρέτσος περιηγήθηκε στους χώρους της Προξενικής Βιβλιοθήκης και στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Ταξιδεύοντας στο τότε και το τώρα…” που φιλοξενείται στο Προξενείο.