Η Ζωή του Ρώσου Λογοτέχνη Αλεξέι Σεργκέγιεβιτς Πούσκιν

Σ.Α.Ε.Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 στα πλαίσια των Πολιτιστικών  Εκδηλώσεων, ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων φιλοξένησε την κ. Άννα-Νανά Ράπτη, Φιλόλογο-Συγγραφέα, η οποία παρουσίασε τη ζωή του γνωστού Ρώσου λογοτέχνη Αλεξέι Σεργκέγιεβιτς Πούσκιν.

Την κ. Ράπτη παρουσίασε η κ. Αγγελική Βλαχάκη. Η ομιλήτρια με λόγο μεστό και λυρικό μετέφερε τους παρισταμένους χρονικά στην εποχή των δημιουργιών του Πούσκιν, καθώς και στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, κάνοντας αναφορές τόσο σε ρωσικά και παγκόσμια ιστορικά γεγονότα όσο και στη δράση του Πούσκιν, ο οποίος διακατέχονταν από φιλελεύθερες ιδέες, γεγονός που έκανε τον τότε Τσάρο να τον στείλει εξορία.

Τονίστηκε επίσης η επιρροή που είχε σε ομότεχνους, η απήχηση του  έργου του στον κόσμο καθώς και η συμπάθεια που έτρεφε για τους Έλληνες. Εκείνο που ιδιαίτερα εντυπωσίασε όσες και όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν εκτός από τις γνώσεις της κ. Ράπτη, η άνεση της στο λόγο αφού όλη της η διάλεξη έγινε προφορικά και χωρίς χειρόγραφο.

Κλείνοντας η κ. Ράπτη απήγγειλε με ιδιαίτερη συγκίνηση το ποίημα του Πούσκιν Ματωμένο Σάλι.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Σύνδεσμος ευχαρίστησε την κ. Ράπτη και εκ μέρους του Δ.Σ. η κ. Τρίμη της παρέδωσε ευχαριστήριο δίπλωμα.