Η Γενέθλιος ημέρα του Μακαριωτάτου Πάπα & Πατριάρχη Αλεξανδρείας & πάσης Αφρικής

ΠατριαρχείοΤην Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, ημέρα γιορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου ΑΠατριαρχείοικατερίνης, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ προέστη της Πανηγυρικής Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, συλλειτουργούσης της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου.

Την ίδια αυτή ημέρα έχουμε τη χαρά να εορτάζουμε και τα γενέθλια του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη μας, του Ποιμένα και ΠατρόΠατριαρχείος μας. Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε άπαντες τους παρευρισκομένους τόσο στον Ιερό Ναό όσο και στο γεύμα που παρέθεσε στη συνέχεια στο Εντευκτήριο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας και ιδιαίτερα τους μαθητές των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων, οι οποίοι τον τίμησαν με την παρουσία τους, αλλά και προσφέροντας του ως δώρο 2 τραγούδια και 3 παραδοσιακούς χορούς.

ΠατριαρχείοΓια να τιμήσουν τον Μακαριώτατο προσήλθαν ο Ρώσος Πρόξενος στην Αλεξάνδρεια, ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ε.Κ.Α. κ. Στέφανος Ταμβάκης, η Γενική Γραμματέας της Ε.Κ.Α. κα Άρτεμις Γεροντάκη, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, ο Πρόεδρος του Ε.Ν.Ο.Α. κ. Εδμόνδος Κασιμάτης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Πτολεμαίος Α’» κα Λιλίκα Θλιβίτη, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξανδρείας κα Αλίκη Αντωνίου, η Διευθύντρια του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού, Παράρτημα Αλεξανδρείας κα Σταυρούλα Σπανουδη, η κα Μπελεφάντη-Σοφιανού, οι Άρχοντες του Πατριαρχείου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας των Αραβόφωνων Ορθοδόξων και πλήθος κόσμου από την Παροικία.

ΠατριαρχείοΕμφανώς συγκινημένος, αλλά και ιδιαιτέρως χαρούμενος ο Μακαριώτατος εκδήλωσε τη χαρά του για την τιμή που του έγινε στη γενέθλιο ημέρα του και τόνισε ότι όλος αυτός ο κόσμος είναι που του δίνει δύναμη να συνεχίσει το δύσκολο έργο της διακονίας σε όλη την Αφρική.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας εκφράζοντας σύσσωμη την Αλεξανδρινή Παροικία δήλωσε στο χαιρετισμό του:

«Μακαριώτατε Πάπα και Πατριάρχα της Μεγάλης Πόλεως της Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής,

Με αληθινή συγκίνηση, ειλικρινή χαρά, άπειρο σεβασμό και αγάπη σας μεταφέρω τις πλέον θερμές ευχές της Κοινοτικής Επιτροπής και σύσσωμης της παροικίας της Μεγάλης μας Πόλης, για την ευφρόσυνη ημέρα των Γενεθλίων σας. Σας χαιρετίζω με την απλή και παραδοσιακή ευχή του λαού μας και σας εύχομαι «Μακαριώτατε, Πάτερ και Δέσποτα, χρόνια πολλά». Ευχόμεθα όλοι μας, όπως ο Πανάγαθος Θεός, Σας χαρίζει υγεία, μακροζωία και μακροημέρευση, για να συνεχίσετε το θεάρεστο έργο Σας για το καλό του ποιμνίου Σας και ειδικότερα του Ελληνισμού της Αφρικανικής Ηπείρου, αλλά και προς δόξα της Ορθοδοξίας όλου του Κόσμου».