Ιδρύθηκε στα Σκόπια η πρώτη οργανωμένη Ελληνική Κοινότητα

ΦραγκόπουλοςΈλληνες που ζουν μόνιμα στα Σκόπια, προχώρησαν στην ίδρυση Κοινότητας με στόχο τη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των πολιτών πΓΔΜ και Ελλάδας, μέσω πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών. Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια δημιουργία οργανωμένης ελληνικής κοινότητας, σε μια πόλη όπου δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά πολλοί Έλληνες και όπου υπάρχουν πολλοί μεικτοί γάμοι.

Την Πέμπτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της γειτονικής χώρας, έγινε η επίσημη παρουσίαση του «Συλλόγου Ελλήνων – Ενωμένοι για ένα καλύτερο μέλλον» παρουσία του Έλληνα πρέσβη κ. Θεοχάρη Λαλάκου, ο οποίος δήλωσε την υποστήριξη στον εγχείρημα επισημαίνοντας: «O μεγάλος αριθμός των Ελλήνων που ζουν στη χώρα και το αυξανόμενο ποσοστό των μικτών γάμων δικαιολογεί την ανάγκη για τη δημιουργία αυτής της κοινότητας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Νίκος Φραγκόπουλος, ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην π.ΓΔΜ, τόνισε: «Θα προσπαθήσουμε να βρούμε όλα τα εκείνα στοιχεία που συνδέουν και ενισχύουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, δίνοντας προτεραιότητα στον πολιτισμό».

(Πηγή: http://sofiatimes.com)