Ο Yanni φέρνει το αρχαίο Κάιρο στη ζωή με την υπέροχη μουσική του

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας σε Διεθνή Διάσκεψη στην Αθήνα
November 10, 2015
Διεθνής Διάσκεψη στην Αθήνα
November 13, 2015
Εμφάνιση όλων

Ο Yanni φέρνει το αρχαίο Κάιρο στη ζωή με την υπέροχη μουσική του

ΠολιτισμόςΟι πυραμίδες της Γκίζας και η Σφίγγα αποτέλεσαν το θεαματικό σκηνικό για τις δύο συναυλίες που έδωσε στο Κάιρο ο Yanni στις 30 και 31 Οκτωβρίου. Χαιρετώντας από «τη μητέρα του Πολιτισμού» Ελλάδα, ο Ελληνο-Αμερικανός καλλιτέχνης παρουσίασε τη μουσική του σε μία πόλη όπου ήκμασε ένας ακόμα σπουδαίος πολιτισμός.

Και οι δύο μουσικές βραδιές ήταν μαγικές, καθώς ο μουσικοσυνθέτης με την 45-μελή ορχήστρα του «έσπασαν» τη σιωπή της νύχτας με την υπέροχη μουσική τους που συνδυαζόταν αρμονικά με το ζεστό αεράκι. Μάλιστα σαν να μην ήταν αρκετή η μουσική του για να σκορπίσει ρίγη και συναισθήματα ευτυχίας, μια τεράστια επίδειξη πυροτεχνημάτων συνόδευσε την έναρξη της μυστικιστικής μουσικής του. Αλλά οι συμμετέχοντες έγιναν μάρτυρες μίας ακόμα έκπληξης. Ένας πολύ ιδιαίτερος φίλος του μουσικού εμφανίστηκε στις γιγαντοοθόνες που είχαν στηθεί δίπλα από τη σκηνή. Ένας αστροναύτης της NASA σε ζωντανή σύνδεση από το διαστημόπλοιο στο οποίο βρίσκεται, ενημέρωσε ότι απολαμβάνει τη συναυλία του καλού του φίλου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Υπό τον ήχο διαρκών επευφημιών, πριν ακόμα η συναυλία αρχίσει, και με την αιγυπτιακή σημαία γύρω από το λαιμό του, ο Yanni επανειλημμένα επανέλαβε τη φράση «Ζήτω η Αίγυπτος». Ο γνωστός μουσικός είπε στους τυχερούς παρόντες ότι η παράσταση στην Αίγυπτο ήταν ένα μεγάλο του όνειρο. Ο ίδιος αστειεύτηκε ακόμη λέγοντας ότι «θέλω να τσιμπήσω τον εαυτό μου για να βεβαιωθώ ότι δεν ονειρεύομαι». Έχοντας γίνει αποδέκτης θερμού καλωσορίσματος, περιέγραψε τις συναυλίες στο Κάιρο ως «ένα μήνυμα ειρήνης και αγάπης από την Αίγυπτο προς τον κόσμο».

(Πηγή: http://www.albawaba.com)