Ο Παντελής Θαλασσινός στην Όπερα της Αλεξάνδρειας

Μάγεψε Έλληνες και Αιγυπτίους με τη φωνή του ο Παντελής Θαλασσινός στη συναυλία που έδωσε στις 23 Μαΐου στην Αίθουσα «Sayed Darwish» της Όπερας της Αλεξάνδρειας. Το κοινό ενθουσιασμένο καταχειροκρότησε τον καλλιτέχνη, ο οποίος συνοδευόμενος από τους εκλεκτούς μουσικούς, Γιώργο Μακρή, Δημήτρη Γασσιά, Φίλιππο Λευκαδίτη και Πέτρο Βαρθακούρη, οι οποίοι τον πλαισίωναν, «ταξίδεψε» στο ονειρικό τοπίο της μουσικής και του τραγουδιού το πολυπληθές κοινό.

Με τραγούδια γνωστά στο πολύ κοινό, αλλά και μελωδίες όχι τόσο οικείες, οι οποίες όμως αγγίζουν την υψηλή μουσική αισθητική, ο Παντελής Θαλασσινός κατάφερε να προσφέρει στο κοινό μία από τις ομορφότερες εκδηλώσεις των τελευταίων ετών.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Νικόλαος Κόπελος στην εναρκτήρια ομιλία του καλωσόρισε τον κόσμο, που με την παρουσία του έκανε ξεχωριστή τη βραδια και τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός της παρουσίας στην κατάμεστη αίθουσα πληθώρας Αιγυπτίων, οι οποίοι παρότι δε γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα, ήρθαν να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν τη μουσική και τα τραγούδια του Έλληνα καλλιτέχνη.

2

Αλλά και ο ίδιος ο καλλιτέχνης δεν έκρυψε το ενθουσιασμό του και τη συγκίνηση του για την πολύ θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε το κοινό, αλλά και από την αγάπη με την οποία τον περιέβαλαν όσοι παριστάμενοι πήγαν στα καμαρίνια για να τον ευχαριστήσουν για την όμορφη βραδιά που τους χάρισε. Ενώ σε μία αποστροφή του ο Έλληνας καλλιτέχνης ανέφερε κατά τη διάρκεια της συναυλίας: «Ο Απόδημος δεν είναι απλά ένα κομμάτι από την Ελλάδα. Είναι η ίδια η Ελλάδα!».

Μετά το πέρας της συναυλίας παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν του κου Θαλασσινού και των υπολοίπων μουσικών στο Εντευκτήριο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, όπου η ομάδα των μουσικών συνέχισε να απολαμβάνει τη φιλοξενία του Αλεξανδρινού Ελληνισμού.

Μεταξύ των επισήμων που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναυκράτιδος Μελέτιος, εκπρόσωπος της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ανδρέας Βαφειάδης, η Γενικής Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κα Άρτεμις Γεροντάκη, ο Οικονομικός Επόπτης της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Πάρις Μακρής, οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ. Μιχάλης Καρυδιάς, κ. Νικόλαος Κατσιμπρής, κ. Δημήτριος Κάβουρας, κα Χριστιάνα Τρεχαντζάκη, η Διευθύντρια του Παραρτήματος Αλεξανδρείας του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού κα Σταυρούλα Σπανούδη, ο Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κ. Χρίστος Παπαδόπουλος, Πρόεδροι Ελληνικών Σωματείων, οι Διευθύντριες των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Αλεξανδρείας κ.κ. Κολοκοτρώνη Δέσποινα και Βασιλική Δαμιανίδου, και άλλοι επίσημοι.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, το Παράρτημα Αλεξανδρείας του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης οι ομάδα των μουσικών επισκέφτηκε τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και το Σπίτι-Μουσείο Καβάφη.