Η Δήμητρα Γαλάνη στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας

10712743_1512277645678738_8551058828515429794_nΜάγεψε Έλληνες και Αιγυπτίους με τη φωνή της η κορυφαία Ελληνίδα Ερμηνεύτρια Δήμητρα Γαλάνη στη συναυλία που έδωσε στις 18 Οκτωβρίου στη Βιβιοθήκη της Αλεξάνδρειας.

Για δύο ώρες, το κοινό παρακολούθησε την αγαπημένη ερμηνεύτρια και την εξαιρετική ομάδα μουσικών που τη συνόδευε, σιγοτραγουδώντας μαζί της κλασσικές επιτυχίες της δισκογραφίας της αλλά και άλλων δημιουργών, χαρίζοντάς της το πιο ζεστό τους χειροκρότημα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ακούγονταν δυνατά «μπράβο» και επευφημίες για τις γεμάτες εφηβική δύναμη ερμηνείες της αλλά και τον τρυφερό κι ευθύβολο σχολιασμό της. Η ερμηνεύτρια που πρώτη φορά επισκέφτηκε την Αίγυπτο, εκμυστηρεύτηκε ότι ήταν διακαής της πόθος να βρεθεί στον τόπο αυτό που οι Έλληνες έγραψαν ιστορία και υποσχέθηκε στο ένθερμο κοινό ότι την επόμενη φορά που θα τήν καλέσουν θα έρθει «ακόμα και κολυμπώντας» για να υποστηρίξει τον αγώνα που δίνουν στη διατήρηση και ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού.

Η συναυλία της κορυφαίας Ελληνίδας ερμηνεύτριας Δήμητρας Γαλάνη, με τον τίτλο «Αλλιώς», ομότιτλη με την πρόσφατη δισκογραφική δουλειά της σε στίχους του Παρασκευά Καρασούλου και διανθισμένη από επιλεγμένες στιγμές της υπερσαραντάχρονης πετυχημένης διαδρομής της στο ελληνικό τραγούδι, ήρθε ως επιστέγασμα των εγκαινίων της έκθεσης του Ανδρέα Γεωργιάδη στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, που είχε πραγματοποιηθεί λίγο νωρίτερα.

Πριν την έναρξη της συναυλίας ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Χρήστος Καποδίστριας, παίρνοντας το λόγο για να παρουσιάσει τη μεγάλη ερμηνεύτρια, έπλεξε το εγκώμιο της κας Γαλάνη και την ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία της στην Αλεξάνδρεια. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους χορηγούς της παράστασης και ιδιαίτερα τον μεγάλο χορηγό, την «Τράπεζα Πειραιώς», καλώντας στη σκηνή για ένα σύντομο χαιρετισμό τον πρόεδρο της κ. Λοϊζίδη. Στη συνέχεια, ο Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας ευχαρίστησε την Δήμητρα Γαλάνη, τιμώντας την με το Κλειδί της πόλης, «το κλειδί της καρδιάς των Αλεξανδρινών», όπως τόνισε με ιδιαίτερη σημασία.

Η βραδιά έκλεισε με το γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν των Ελλήνων καλλιτεχνών στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξάνδρειας ο Πρόεδρος του ΕΝΟΑ κ. Κασσιμάτης ο οποίος και απέδωσε ασημένια αναμνηστικά στον ζωγράφο Ανδρέα Γεωργιάδη, την ερμηνεύτρια Δήμητρα Γαλάνη και τον στιχουργό Παρασκευά Καρασούλο, ευχαριστώντας τους για την προσφορά τους στον ελληνικό πολιτισμό και την ευκαιρία που έδωσαν στους Αλεξανδρινούς να απολαύσουν το ταλέντο τους.