Συνάντηση με το Συντονιστή Εκπαίδευσης

Ιδιαίτερα σημαντική και εποικοδομητική συνάντηση με τον Συντονιστή Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ. Π. Καπίδη είχε ο Έφορος Σχολείων της Ε.Κ.Α. κ. Πάρις Μακρής τη Δευτέρα 22 Απριλίου.

Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε πολύ φιλικό περιβάλλον, ο κ. Καπίδης ανέφερε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν στη συνεργασία ανάμεσα στο γραφείο του και τα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια της Αλεξάνδρειας και τόνισε ότι στόχος του είναι η ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας με γνώμονα πάντα το συμφέρον των σχολείων και των μαθητών. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο κ. Μακρής, ο οποίος τόνισε ότι οι όποιες δυσκολίες υπήρξαν μέχρι σήμερα δε θα πρέπει να σταθούν εμπόδιο στη συνεργασία και πως στόχος όλων είναι η παροχή της καλύτερης δυνατής παιδείας στα παιδιά της παροικίας.

Στη συνέχεια ο κ. Καπίδης συζήτησε, για αρκετή ώρα, με τον κ. Μακρή την κατάσταση των εκπαιδευτικών όπως αυτή πρόκειται να διαμορφωθεί με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, έτσι ώστε να είναι σε θέση ο Συντονιστής να ζητήσει άμεσα την κάλυψη των αναγκών, σε εκπαιδευτικούς, που θα προκύψουν στα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια της Αλεξάνδρειας, με σκοπό την αποφυγή των φαινομένων της σχολικής χρονιάς 2012-2013.

Η συνάντηση του Εφόρου Σχολείων της Ε.Κ.Α. κ. Π. Μακρή με το Συντονιστή Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ. Π. Καπίδη εγκαινίασε το χαρακτήρα της συνεργασίας που επιθυμούν και οι δύο φορείς.